Serwis korzysta z plików cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę, że będą one umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce.

Dowiedz się więcej o ciasteczkach cookie klikając tutaj

„Kucharki” karmią nas już od 10 lat!

08-02-2023 21:21 | Autor: LuK
Ursynowska restauracja ”Kucharek Sześć” mająca swoją siedzibę przy ulicy Dereniowej 6 na Ursynowie serwuje najlepsze posiłki już od dekady. Serwowane dania są nie tylko pyszne i zdowe, ale co ważne, również niedrogie. Potwierdzają to sami klienci, którzy od lat wyróżniają ursynowską jadłodajnię w serwisach do zamawiania jedzenia. Od niedawna w menu można też znaleźć nowe, ciekawe propozycje.

W zeszłym roku „Kucharki” zostały wyróżnione w corocznym konkursie Pyszne.pl Awards. Popularna ursynowska knajpa zwyciężyła w dwóch kategoriach, uzyskując tytuł Najlepszej Restauracji Województwa Mazowieckiego, oraz pokonując rywali z całego kraju w ramach kategorii Kuchnia Polska. Rok wcześniej również nie obyło się bez nagród, Kucharki zdobyły potrójną koronę triumfując w kategoriach Kuchnia polska, Top 5 w Polsce oraz Top 5 na Mazowszu. Wygląda więc na to, że konsumenci doceniają tradycyjne dania jak z domowej kuchni, a właściciele restauracji nieprzerwanie serwują nam najlepsze obiady jak u mamy.

Restauracja nie spoczywa jednak na laurach i w ostatnim czasie wprowadziła do swojego menu kilka nowości, między innymi dania dietetyczne. Wszystkie potrawy są przygotowywane ze świeżych produktów, najczęściej gotowane lub pieczone z minimalną ilością tłuszczu, za to z dużą ilością warzyw, skomponowane specjalnie pod kątem osób dbających o linię oraz ceniących sobie zdrowe jedzenie.

Na szczególną uwagę zasługuje terrina z kurczaka w sosie marchewkowym z ziemniakami z pieca nadziewanymi szpinakiem i fetą, albo schab ze śliwką w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i marchewek z tymiankiem. Restauratorzy dodają, że klientom szczególnie do gustu przypadła roladka drobiowa ze szpinakiem z ryżem z kurkumą i warzywami.

Nieustającą popularnością cieszą się również klasyki. Można zamówić potrawy w sosie – np. gulasz, zrazy wołowe, czy też gołąbki; potrawy smażone – klasyczne schabowe, mielone, a także kotlety szwajcarskie czy sznycle; dania z grilla – wyśmienitą karkówkę, łososia, pierś z kurczaka, czy dania z ryby albo coś na słodko, z kultowymi już leniwymi na czele. W menu znajdziemy też bogatą ofertę śniadaniową. Wybór nie jest ograniczony do tradycyjnej jajecznicy, omletu, czy parówek. Oferta jest bardzo szeroka i z całą pewnością każdy znajdzie tu coś dla siebie. Efekt jest zawsze ten sam – wszystko smakuje doskonale.

Dania serwowane są zarówno na miejscu, jak również na wynos, z dowozem i tu tkwi kolejny atut restauracji. Często zdarza się, że knajpy oferują bardzo dobre jedzenie, jednak ich czar pryska zaraz po zapakowaniu w pudełko. Nie w tym przypadku. Sekretem restauracji „Kucharek Sześć” jest opakowanie. Aby nie uronić ani odrobiny ze smaku i aromatu oferowanych potraw, używane są jedynie hermetycznie i termicznie zamykane opakowania firmy Duni. Następnie dostawcy przewożą dania w specjalnych termosach produkowanych przez firmę Furmis, których funkcją jest nie tylko izolowanie ciepłych posiłków od warunków zewnętrznych, ale wręcz ich dogrzewanie – termos zapewnia możliwość utrzymania temperatury do 85 °C. Dzięki temu, produkty wychodzące z restauracyjnej kuchni są zawsze gorące i apetyczne. Zupełnie tak, jakby były przyrządzone w domu.

Kiedy w środku dnia nagle zaburczy Wam w brzuchu albo mocno zapragniecie domowych pierogów, smacznej pomidorowej czy mielonego, wystarczy chwycić za telefon, wybrać numer 22 855 00 55 i zamówić, albo złożyć zamówienie przez internet na www.kucharekszesc.pl.

Restauracja „Kucharek Sześć” była w zasadzie pierwszym tego typu miejscem na kulinarnej mapie Ursynowa. Hasłem przewodnim lokalu jest „Gdzie kucharek sześć, tam jest co zjeść” i w tym konkretnym przypadku naprawdę nie można się z takim stwierdzeniem nie zgodzić.

Wróć